دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اردوغان: غرب کمپین نفرت پراکنی علیه من به راه انداخته است

اردوغان کشورهای غربی را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 06
کد خبر: ۱۷۱۸۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در تازه ترین سخنان خود کشورهای غربی را به تلاش برای دخالت و تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آتی در این کشور متهم کرد.

 

اردوغان در دیدار عمومی با حامیان خود گفت: «قدرت های جهانی در غرب از اروپا تا آمریکا تلاش های زیادی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما انجام می دهند و کمپین های نفرت پراکنی علیه من به راه می اندازند.»

 

اردوغان پیشتر در اواخر ژانویه اعلام کرده بود که انتخابات سراسری ریاست جمهوری ترکیه یک ماه زودتر از برنامه ریزی اولیه در 14 مه برگزار خواهد شد.

 

حزب جنبش ملی ترکیه و حزب حاکم عدالت و توسعه از اردوغان به عنوان نامزد واحد خود حمایت کرده‌اند. شش حزب مخالف نیز با معرفی یک نامزد مشترک موافقت کرده اند اما هنوز نامی را اعلام نکرده‌اند.

 

6 حزب مخالف اردوغان که همگی با هم «ائتلاف ملت» را تشکیل داده اند، نقشه راه خود را برای پیروزی در انتخابات اعلام کرده اند. آنان سند بالادستی اهداف سیاسی و اقتصادی خود را منتشر کرده اند و وعده داده اند که پس از پیروزی در انتخابات، با برگزاری یک رفراندوم، نظام سیاسی – اجرایی ترکیه را از «ریاستی دارای اختیارات بی حد و حصر» به «نظام پارلمانی تقویت شده»، تغیری خواهند داد.

 

چنین چیزی به این معنی است که اگر مخالفین به قدرت برسند، پارلمان بعدی ترکیه، حتی از پارلمان های دوران پیش از اردوغان نیز مقتدرتر خواهند بود و رئیس جمهور و نخست وزیر، نخواهند توانست که در میدان قدرت، آن گونه که دلشان می خواهد، اسب خود را بتازند. اما با وجود وحدت و انسجام بی سابقه و مثال زدنی مخالفین، آنان هنوز هم در مورد اصلی ترین موضوع یعنی درباره معرفی نامزد مشترک، به توافق نهایی نرسیده‌اند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار